Steve Jobs – Az elveszett interjú

Új sorozat indul a blogon, vállalkozói inspirációk. Még valami jó rovatcímet ki kell találnom neki, mert önmagában, hogy „vállalkozói inspirációk” elcsépelt.

Ki mással kezdhetném mint Steve Jobs-al. Nem véletlenül esett rá a választás. Nomeg pont ma futottam ismét bele ebbe a videóba. Többször találunk példát arra, hogy valaki egyszer tudott valami nagyot alkotni. Az már ritkább ha ezt valaki többször is megteszi. Itt már nehezebb a „szerencsével” érvelni. Jobs-nak ez többször is sikerült.

Sokan azon a véleményen vannak, hogy az Apple cuccok használata egyféle divat. Szerintem ugyanilyen divat szidni ezt a céget, terméket és Jobs-ot. Ezeregy wannabe megmondóember terjeszti a hülyeségeit.

Csak egy bibi van. Nagy megelégedéssel használnak egy csomó olyan dolgot ami ha tetszik ha nem, Jobs-nak köszönhetően valósult meg. Még ha nagyon szörszálhasógatóak akarunk lenni, akkor is tagadhatatlan a hatása. Mert bizony hatással volt az egész iparágra.

Van egy érdekes, vele készült interjú, ami pár éve került elő. 1995-ben készült, még mielőtt visszatért volna az Applehez. Érdemes megnézni.:

„1995-ben az amerikai köztelevízió filmet készített a high tech vezetőkről (The Triumpf of Nerds), és a felvett anyagból hét percet fel is használt Steve Jobsról, de a felvétel egésze elkeveredett. Jobs halála után a rendező garázsában akadtak rá a teljes kazettára. Csupán bevezetőt tettek hozzá, és rekordgyorsasággal bemutatták a mozikban.”