NapiLOL – Első blogom, első bejegyzése

pentax
Első DLSR-em, YO! 🙂

Régi, első blogom első bejegyzése 🙂

Számomra vicces, hát azóta eltelt jó 10 év. Következzen a mű:

Hartl Richard Julien – Életművész.

1982. Május 17-én látta meg a napvilágot.

Élete első pár éveiben hol Franciahonban hol Magyarországon bukkant fel. Ahogy cseperedett és komolyodott áthelyezte a székhelyét Magyarországra és itt folytatta elemi tanulmányait. Az addig is elégé technológiai beállítottságú fiú életének e korai szakaszában már több fontos esemény is történt vele mely befolyásolta a sorsát.

Ezekben az években ismerte meg azt az óvodást lányt akinek szilva volt a jele és ekkor találkozott testközelben az első nagy szerelmével is a C64-el melyen egymásra vadásztak (wizard)a lánnyal. Ez a szerelem az elkövetkező években sok idejét felemésztette míg egy költözés utána meg nem ismerkedett barátjával, Lord Kerivel aki akkoriban már egy PC birtokosa volt és a Goblins meg az Amazing Spider Man területek nagy szakértője. Tőle kapta kölcsön az első Guru magazinját melynek egészen megszűnéséig elkötelezett olvasója maradt.

A vidéki élet meghatározó volt életében, rengeted időt töltött a szabadban illetve kerékpározott horgászott de az idő haladttával a mérleg súlya átesett az informatikának szentelt időre. Megkapta első PC-jét melyben gyakran matatott és ennek fontosságáról próbálta meggyőzni szüleit (nem nagy sikerrel…). Rendszerinformatikai ambíciói igen korán jelentkeztek, hiszen a nagysikerű Doom idejében Lord Keri közreműködésével és egy soros kábel segítségével kiaknázták a hálózati játékok lehetőségeit.

Az évek teltek, a lánnyal akinek az oviban szilva volt a jele már nem tartották a kapcsolatot. Lord Keri már az UT és a zenék komponálásának lett nagy mestere. Hősünk életébe is belépett egy új szerelem, a zene. Ez akkoriban főleg a Rapban merült ami mára vegyült egy kis Funkyval, Jazzel, Rocckal de az alapok örökre megmaradnak.

Időközben az informatika hívatásává vált és ezen a területen kamatoztatott tudásából igyekszik megkeresni a betevőt. A szürke hétköznapok egyikén (április 1. … 🙂 ) ismét felbukkant életében a lány akinek az oviban szilva volt a jele.

Gyermekkora óta utazásai során gyakran ámulatba ejtették a régi épületek ami később felvette benne az gondolatot, hogy megörökítse őket. Így került fotográfia közelébe (belső indíttatás), azóta igyekszik megismerni és elsajátítani ezt az izgalmas szakmát /életstílust?/ Mély benyomást hatottak rá Klösz György városfotói és Sevcsik Jenő munkásága. Egyik kedvenc témája Budapest. Bár nem ehhez a témához tartozik hasonló benyomást tett rá Rockenbauer Pál közismert sorozata a melyben az Országos Kék túra vonalát járják végig. Néha el el tűnik egy egy napra amikor a városban egy fényképezőgép segítségével dukemtálja az eseményeket.

Jelen
Rendszerinformatikusként dolgozik azaz napja nagy részét gépek közt tölti, otthonában egy lány várja akinek az oviban szilva volt a jele és egy C64, így mondhatni gyakorlatilag nem sok minden változott az életében gyermekkora óta. 🙂

Az Életművész titulust kapta, melyet azóta is előszeretettel használ.

Néhány nem feltétlenül fontos információ

  • Képregényekből tanult meg olvasni
  • Nem szereti a sört aminek köszönhetően /nem csak/ a szakma megveti
  • Csillagjegye Bika melynek sok Jó és Rossz tulajdonságát magán viseli, de ezt őt hidegen hagyja hiszen úgysem hisz a horoszkópban
  • Kedvenc Filmjei: Rocky 3, A profi, The 36th Chamber of Shaolin
  • Kedvenc Sportja: MMA

A sorok olvasása után azt hiszed, hogy ismered… talán így is van… 😀